Wijkraad Stadshart/Valkenberg stopt na 30 jaar!

PERSBERICHT

Breda, 17 februari 2022


Wijkraad Stadshart/Valkenberg stopt na 30 jaar!

In een speciale vergadering heeft de Wijkraad Stadshart/Valkenberg met pijn in het hart na een bestaan van ruim 30 jaar, besloten te stoppen met haar activiteiten. Na het vertrek van de voorzitter en secretaris, is de wijkraad er niet in geslaagd de bezetting weer volwaardig  te krijgen. Zie hiervoor ook het resultaat van het onderzoek van de Rekenkamer, dat aangeeft dat de animo in onze wijken om deel te nemen aan maatschappelijke (belangen)organisaties vrij laag is. Het gemis van een Dagelijks Bestuur laat zich elke dag gelden. 

Ook de moeite en effort die gestoken wordt in het aan de orde stellen van de dagelijkse problematieken in onze wijken, vindt naar onze mening onvoldoende gehoor bij het Stadsbestuur. Dat heeft zeker zijn weerslag in het vinden van nieuwe leden. In de onlangs aangenomen motie over Dorps- en wijkraden treffen we te weinig aanknopingspunten aan om door te gaan. 

De hamvraag “voor wie is de binnenstad eigenlijk”, wordt niet beantwoord, daardoor blijft er naar onze mening te weinig voor de vele bewoners over. Belangrijke stukken zoals Detailhandelsbeleid (waarin  geen woord gewijd aan de behoeften die bewoners van de binnenstad kunnen hebben) en  van het nieuwe Horecabeleid waarin ook geen woord wordt gewijd aan de invloed die de overvloedige aanwezigheid van de horeca heeft op het leefklimaat voor bewoners. En er komen steeds meer bewoners bij in de binnenstad! 

Hoewel er altijd wel ergens een luisterend oor is te vinden, zijn de resultaten van onze bevindingen de laatste tijd nauwelijks terug te vinden in de besluiten en concrete activiteiten. Aan wie dat ligt, laten we in het midden. Ons ontbreekt de energie en menskracht om hier mee door te gaan.

Wij zijn ervan overtuigd dat er ongetwijfeld nieuwe initiatieven zullen ontstaan die namens de bewoners van de wijken Stadshart/Valkenberg hun standpunten en  belangen voor het voetlicht willen brengen!

Nadere informatie nodig? Mail ons op stadshartvalkenberg@hotmail.com

Guest User